Gratis Linked In tip:

Hierbij vast een hele waardevolle Linked In tip waarmee alvast meer bereik kunt creëren. Natuurlijk een hele makkelijke, die je meteen kunt uitproberen:

Plaats vaker opmerkingen bij posts van anderen.

90% van de mensen op Linked In plaatst nooit een opmerking bij een post van iemand anders, maar geeft hooguit alleen een like. Hoor jij bij dat percentage? Of doe jij het wel, maar niet zovaak? Ik geef je 3 redenen om dit vanaf nu af aan op regelmatige basis te doen. Wel met de kanttekening om dit te doen bij posts die je echt zelf interessant vindt en waarbij je echt waarde kunt leveren. Want waarde is key bij het bereiken van meer zichtbaarheid.

  1. Als je een opmerking toevoegt die echt van waarde is, zullen mensen hem een like geven. Opmerkingen met de meeste likes komen bovenaan te staan bij 'relevanste' opmerkingen. Het gevolg daarvan is dat mensen op je profiel gaan kijken. De mensen die de originele post gelezen hebben en je opmerking zien, zijn al geinteresseerd in het onderwerp. Grote kans, dat ze dus ook interesse hebben in wat jij doet. Dit kan er dus voor zorgen dat ze je gaan volgen of zelfs een connectieverzoek sturen.
  2. Als je regelmatig opmerkingen plaatst, zullen mensen je ook gaan herkennen. Mensen hebben over het algemeen 7 positieve contactmomenten nodig om je te vertrouwen. Wanneer ze je dus 7 keren voorbij hebben zien komen, dan is de kans dat ze je gaan volgen.
  3. Het is makkelijker om een opmerking bij een ander te plaatsen en mee te doen in het gesprek dat er al gaande is, dan zelf met een post zo'n gesprek te starten. Dus als je nu nog niet zo goed bent in het creëren van interactie bij jouw eigen post, investeer dan tijd om dagelijks wat opmerkingen bij andere posts achter te laten.

Aandachtspunt

  1. Pick your battles. Daarmee bedoel ik dat je goed moet kijken bij welke posts je een opmerking achterlaat. Want doe je dit bij een post die al 200 opmerkingen heeft, dan zal die van jou niet opvallen, zolang je geen groot bereik hebt. Mijn opmerkingen worden vaak door mijn volgers geliket en dan komt die bovenaan te staan. Maar totdat jouw following zo groot dat jij daar ook profijt van hebt, reageer dan op posts van mensen die altijd veel interactie genereren, dus veel likes en opmerkingen krijgen, en probeer één van de eersten te zijn die een opmerking acherlaat. Dan heb je de meeste kans dat jouw opmerking gezien wordt.
  2. Een waardevolle opmerking achterlaten is niet hetzelfde als het promoten van je producten of diensten. Wanneer je dit wel doet, kan dit als zelfpromotie worden opgevat en dat is alles behalve verbindend. Je wilt juist sympathie  laten zien aan degene die de post geschreven heeft en aan iedereen die jouw opmerking leest. Schrijf dus vooral vanuit verbinding in plaats van verkoop.

Heel veel succes met het uitvoeren van deze tip!

 

Mocht je hier nog vragen over hebben, stuur me gerust een DM via Linked In. Dit kan gratis als we een eerstegraads connectie hebben en dat krijg je voor elkaar door mij een connectieverzoek te sturen.