Wat is van waarde?

Keynote of workshop

Voor wie?

Voor iedereen die meer uit zijn eigen leven wil halen of andere mensen in hun kracht wil zetten.

Wat  laat ik zien?

Ik laat zien dat ik vroeger de waarde leverde die andere mensen belangrijk vonden. Ik deed studies voor anderen en deed werk dat anderen belangrijk vonden. Toen ik erachter kwam dat ik op papier helemaal niet bestond en dat het bonnetje dat voor mij betaald was, dus mijn waarde maar 10.000 euro was, besloot ik uit te gaan zoeken wie ik nu echt was en wat ik belangrijk vind. Ik gooide het roer om en ging datgene doen waar ik het allergelukkigste van werd; spelletjes spelen. Het is me gelukt om als alleenstaande moeder een zeer succesvol pubquizbedrijf op te richten. Ik laat zien hoe mij dit gelukt is.

Wat leer je?

Handvatten om erachter te komen wat jij nou echt belangrijk vindt, wat jouw waarden zijn en hoe jij zelf de waarde kunt leveren die je WILT leveren. Ook leer je een manier waardoor je nooit meer hoeft te piekeren en je makkelijker beslissingen kunt maken die echt bij jou passen.

Je kunt alles worden wat je wilt, maar vooral jezelf!  Maar hoe kun je jezelf worden als je niet weet wie je bent? Dat is precies waar ik in mijn leven achtergekomen ben. Deze kennis deel ik graag, want als ik kan worden wie ik wil zijn, dan kan iedereen dat.

 

Wat zie en hoor je echt?

Keynote of  workshop

Voor wie?

Iedereen die werkzaam is in het onderwijs en de psychische gezondheidszorg

Wat  laat ik zien?

Ik laat zien hoe het komt dat signalen van problemen onopgemerkt blijven, zelfs bij mensen die ervoor opgeleid zijn en hoe het kan dat als signalen wel opgemerkt worden, ze door een verkeerde diagnose toch vreselijke gevolgen kunnen hebben. Ik laat zien dat praten over taboeonderwerpen erg lastig is en er naar luisteren ook.  Ik liet zien hoe makkelijk het is om dingen niet te zien en horen. Als er maar één volwassene was geweest die aan mij gevraagd had hoe mijn zomervakantie écht was geweest, dan had mijn jeugd er heel anders en veel positiever uit kunnen zien.

Wat leer je?

Je krijgt handvatten waarmee je écht contact kunt maken met een ander, waardoor het makkelijker wordt voor iemand om je in vertrouwen te nemen. Je leert nóg beter kijken en luisteren naar mensen en je leert hoe goed je er zelf bent in het communiceren met anderen. Je kunt die volwassene zijn, die ik in mijn jeugd gemist heb en die anderen zo nodig hebben.

 

Voor leerlingen

Gastles

Workshop of klasgesprek

Voor wie?

Voor alle leerlingen vanaf de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. 14,5 procent van de leerlingen tussen de 12 en 21 jaar denkt serieus na over zelfmoord. Dat is in een klas van 25 leerlingen, 4 leerlingen per klas. De belangrijkste oorzaak is dat leerling niet weten hoe ze over hun problemen moeten praten en dit levert nog meer stress op dan dat ze al hadden. Als oud-docent Nederlands heb ik dit boek speciaal geschreven voor leerlingen en daarom is het een heel luchtig boek geworden over zware zaken. Door mijn afgeronde studie orthopedagogiek is het geen probleem een open gesprek te voeren met de leerlingen over taboeonderwerpen. Dit natuurlijk gepaard met laagdrempelige werkvormen.

Wat laat ik zien?

Ik laat zien hoe lastig het voor mij vroeger was om een puber te zijn met alle geheimen en problemen die ik met me meedroeg. Ik vertel het voor me was om op zoek te zijn naar mijn eigen identiteit en hoe ingewikkeld ik het vond in deze maatschappij waarin ik gepest werd en waar ik me ontzettend eenzaam voelde. Ook laat ik zien hoe het me gelukt is om dit allemaal te overwinnen en hoe ik het tocj voor elkaar heb gekregen om nu mijn eigen droomleven te creëren en dat ik nu van spelletjes spelen mijn beroep heb kunnen maken. Hoe? Door over mijn problemen te praten.

Wat leren de leerlingen?

Ze leren hoe fijn het is om te kunnen praten over problemen en hoe opgelucht je je voelt als je je verhaal gedeeld hebt. Ook leer je begrip te hebben voor de situatie van een ander, waardoor je medeleerlingen beter kan helpen als ze in de problemen zitten. Het wordt duidelijk waarom pestgedrag plaatsvindt en hoe je de pester kunt helpen om niet meer te pesten. De leerlingen leren hoe ze elkaar verder kunnen helpen in het leven in plaats van ze naar beneden te duwen.

Eigen invulling school

Uiteraard kun je als school of docent deze gastles zelf invullen met thema’s die besproken kunnen worden naar aanleiding van het boek.

 

 

Lezing of workshop op maat gemaakt

Lezingen en workshops kunnen ook op maat gemaakt worden. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie zou kunnen betekenen, neem dat gerust contact op via de social media buttons hieronder.  Linked in heeft mijn voorkeur, maar via Instagram ben ik ook prima bereikbaar.